πλαστικές

Kατά 7,4% αυξάνονται οι πλαστικές επεμβάσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η έρευνα ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Τι προτιμούν γυναίκες – άνδρες

Οι γυναίκες καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για επεμβατικές διαδικασίες, όπως η πλαστική στήθους, η λιποαναρρόφηση, η κοιλιοπλαστική, αλλά και για μη επεμβατικές όπως το botox, το υαλουρονικό, τα ιατρικά peelings, κ.α.
Οι άνδρες όμως, δεν υστερούν, ζητώντας διαδικασίες όπως η λιποαναρρόφηση, η διόρθωση της γυναικομαστίας, η ρινοπλαστική, η βλεφαροπλαστική, η μεταμόσχευση μαλλιών, κ.α.

Τι ισχύει στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν έχουν μεγάλες διαφορές από τις προτιμήσεις του κόσμου στον υπόλοιπο πλανήτη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δημοφιλέστερες χειρουργικές επεμβάσεις πλαστικής στην Ελλάδα είναι η λιποαναρρόφηση, η αυξητική στήθους και η βλεφαροπλαστική, ενώ το μπότοξ και το υαλουρονικό κρατούν τις πρώτες θέσεις στις μη επεμβατικές διαδικασίες, μαζί με τις εφαρμογές laser.

πλαστικές
Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος

 

Όπως αναφέρει στο Blawesome.gr ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος, η πλαστική χειρουργική στην Ελλάδα είναι σε υψηλό επίπεδο παγκοσμίως.
“Οι Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί έχουν μεγάλη πείρα και γνώσεις. Εξάλλου, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι πλαστικοί χειρουργοί στην Ελλάδα έχουμε κάνει περισσότερες επεμβάσεις, για παράδειγμα πλαστικής στήθους, απ’ ότι οι συνάδελφοί μας στις ΗΠΑ ή στη Βραζιλία, κατ’ αναλογία πληθυσμού”.

Ο ρόλος της ηλικίας στην επιλογή της επέμβασης

Ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα υπάρχει, όπως είναι φυσικό και προτίμηση στο είδος της επέμβασης. Έτσι στις πολύ νεαρές ηλικίες η επιθυμία για βελτίωση του στήθους είναι μεγάλη, με αύξηση των μαστών ή με διόρθωση της ανισομαστίας στις γυναίκες ή με διόρθωση της γυναικομαστίας στους άνδρες.

Οι πιο δημοφιλείς επεμβάσεις

Σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες η λιποαναρρόφηση, η πλαστική στήθους και η ρινοπλαστική είναι οι δημοφιλέστερες επεμβάσεις. Σε μεγαλύτερες ηλικίες προτιμώνται οι επεμβάσεις στο πρόσωπο για διόρθωση της χαλάρωσης και των ρυτίδων. “Πράγματι, ανάλογα την ηλικία, διαφοροποιούνται οι προτιμήσεις ανδρών και γυναικών διότι διαφέρουν και οι ανάγκες.
Πάντως τον τελευταίο καιρό είναι σε μεγάλη άνοδο οι διαδικασίες, επεμβατικές ή μη, που γίνονται με εμφύτευση λίπους” λέει ο πλαστικός χειρουργός κ. Χριστόπουλος.