Επέλεξε το παλτό που σου ταιριάζει

Πως θα επιλέξεις το κατάλληλο παλτό ανάλογα με τον σωματότυπο σου;

Ένα από τα βασικότερα ρούχα του χειμώνα είναι το παλτό. Δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα καμιάς γυναίκας -γιατί δεν είναι δυνατόν να λείπει- και η αγορά του θα πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά. Τι κάνει όμως ένα παλτό διαχρονικό;

Η κλασική γραμμή του: Το κόψιμο του παλτό σου αλλά και το χρώμα του καλό είναι να επιλέξεις να βρίσκονται στην κλασική χρωματική παλέτα όπως μαύρο, μπεζ, γκρι, καφέ. Τα κλασικά χρώματα και σχέδια στα ρούχα δημιουργούν αυτόματα ένα πιο διαχρονικό στυλ που το κάνει να είναι επένδυση. Το παλτό είναι επένδυση και είναι κάτι που πρέπει να διαθέσεις ένα καλό χρηματικό ποσό, αφού σκέψου πως όσο πιο καλή είναι η ύφανσή του τόσο περισσότερα χρόνια θα σε βγάζει ασπροπρόσωπη και θα σε ζεσταίνει στις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Και λέγοντας «μέρες και νύχτες» θέλω να προχωρήσω τη σκέψη σου διευκρινίζοντας πως το παλτό σου πρέπει να μπορεί να φορεθεί και το πρωί αλλά και το βράδυ σε μία έξοδό σου.

Το σωστό χρώμα: Όταν φτάνουμε σε αυτήν την ερώτηση δεν παίζει ρόλο μόνο η διαχρονικότητα του παλτό που απαιτεί την πολύ καλή ποιότητα. Πρέπει να σκεφτείς ότι χρειάζεται η αγορά του να γίνει σε απόχρωση που να μπορεί να φορεθεί, όχι μόνο όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και με όλα σου τα ρούχα.

Μαύρο το διαχρονικό: Αναμφισβήτητα είναι η πιο σωστή απόχρωση σε παλτό αφού φοριέται με τζιν και λευκό πουκάμισο σε μια βόλτα σου, πάνω από το φόρεμά σου -ό,τι χρώμα κι αν είναι- μέχρι και την πιο grande στιγμή σου-σκέψου, για παράδειγμα, την Πρωτοχρονιά! Εάν δεν είσαι fan του μαύρου ή ήδη έχεις, μπορείς να επιλέξεις το παλτό σου σε απόχρωση του καφέ ή του γκρι. Είναι κλασικές χρωματικές επιλογές. Παρ΄ όλα αυτά, το καφέ είναι πιο δεσμευτική επιλογή σε αντίθεση με το γκρι χρώμα που ταιριάζει με πολύ περισσότερα χρώματα και στυλ σε ρούχα. Σωστή επιλογή φυσικά αποτελεί και η απόχρωση του μπεζ, αν και πρέπει να σε φανταστείς να το φοράς πάνω από μαύρα ρούχα. Συνδυασμός όχι και τόσο ομοιόμορφος στο μάτι.Εάν, όμως, εσύ επιμένεις στο χρώμα και το θέλεις σαν τρελή δεν θα σου μπει κανείς εμπόδιο στην αγορά σου αυτή -άλλωστε ο καθρέφτης σου λέει πάντα την αλήθεια κι αν αυτό που βλέπεις σου αρέσει, τότε όλα τα άλλα είναι περιττά.Εάν επιλέξεις χρώμα στο παλτό σου, φρόντισε να υπάρχει μονοχρωμία στην επιλογή σου. Φέτος είναι στη μόδα τα έντονα χρώματα οπότε επιλεξε παλτό σε πορτοκαλί ή φούξια.

Ανάλογα με τον σωματότυπό σου

Επίλεξε παλτό σε ίσια γραμμή μέχρι το μέσο της γάμπας σου ή μέχρι τον αστράγαλο. Επίσης σωστή επιλογή είναι και τα παλτό με ζώνη στη μέση, αφού αναδεικνύουν τη φιγούρα σου. Τι πρέπει να αποφύγεις για να μην σου προσθέσει πόντους; Τις μεγάλες εξωτερικές τσέπες αλλά και τα παλτό που έρχονται μέχρι το μέσο της περιφέρειάς σου ή τη μέση από το μπούτι σου. Τα μανίκια σου πρέπει να είναι οπωσδήποτε μακριά.

Εάν έχεις σωματότυπο μήλο;

-Πρώτη επιλογή θα πρέπει να είναι τα παλτό σε γραμμή Α αφού κολακεύουν πολύ τη σιλουέτα σου. Εάν θέλεις ένα παλτό σε ίσια γραμμή φρόντισε να είναι αρκετά μακρύ ώστε να σου προσθέτει ύψος.

-Απόφυγε τα μεγάλα κουμπιά αλλά και τις μεγάλες τσέπες κοντά στη περιοχή της κοιλιάς.

Εάν δεν είσαι ψηλή;

-Απόφυγε τα πολύ μακριά παλτό.

-Προτίμησε εκείνα που το μήκος τους φτάνει λίγο πάνω από το γόνατο ή κοντά jackets. Οτιδήποτε άλλο σε επιλογή θα σε κάνει να χάνεσαι μέσα στο ύφασμα αφαιρώντας αυτόματα πόντους από το ύψος σου.

-Εάν το παλτό σου είναι μέχρι το γόνατο για να δημιουργήσεις την αίσθηση πως είσαι ψηλότερη σου προτείνω να επιλέξεις ένα παλτό με ένα λεπτό ζωνάκι στη μέση.

Εάν έχεις boyish Figure;

Φρόντισε το παλτό σου να είναι σε γραμμή A και να το φορέσεις με ζώνη ώστε να αναδείξεις τη θηλυκότητά σου.

Απόφυγε αν μπορείς τα πολύ μακρία σε ίσια γραμμή παλτό.

Εάν έχεις παραπάνω κιλά;

-Επίλεξε παλτό σε ίσια γραμμή μέχρι τη μέση της γάμπας. Είναι πολύ σημαντικό να αναγράφεται από ό,τι κι αν φοράς η γραμμή του κορμιού σου. Μην το φοβηθείς και κρυφτείς μέσα σε μακριά υφάσματα αφού αυτόματα σου προσθέτεις πόντους.

-Απόφυγε τα παλτό με γούνινο γιακά, αφού θα δημιουργήσουν ένα υπερβολικό αποτέλεσμα.